Pozvánka: Webinár pred spustením 4. vlny projektu jednotného prepojenia vnútrodenného trhu (SIDC)

Dovoľujeme si Vás pozvať na  podujatie pred spustením 4. vlny projektu jednotného prepojenia vnútrodenného trhu (SIDC), ktoré sa bude konať vo štvrtok 29. septembra 2022.

Spustenie 4. vlny je naplánované na koniec novembra 2022 (dátum bude upresnený), aby sa umožnila integrácia Slovenska a Grécka do SIDC s týmito hranicami: GR-BG, GR-IT, SK-HU, SK-CZ , SK-PL. V súčasnosti sú vykonávané interné testovacie aktivity pre 4. vlnu. Počas jesene sa uskutoční aj testovanie s účastníkmi trhu.

Nominovaní operátori trhu s elektrinou (NEMOs) a prevádzkovatelia prenosovej sústavy (TSOs) z krajín zúčastnených v 4. vlne spustenia organizujú uvedené podujatie pred spustením, aby poskytli komplexné  informácie a príležitosť pre účastníkov trhu dozvedieť sa viac o riešení SIDC (predtým XBID) a zmenách pre 4. vlnu.

Podujatie je bezplatné a bude organizované ako webinár.

Link na registráciu bude zverejnený začiatkom septembra. Obsah webinára bude zahŕňať prezentácie pokrývajúce prehľad SIDC, hranice/trhové oblasti/produkty, informácie z Lokálnych Implementačných Projektov zúčastňujúcich sa 4. vlny a zapojenie účastníkov trhu jednotlivých NEMOs do testovania a prípravy na spustenie.

Tešíme sa, že Vás budeme môcť privítať na uvedenom podujatí.

     Všetky oznamy