OKTE, HUPX, OPCOM a EPEX SPOT implementujú PCR riešenie v projekte 4M Market Coupling

Slovenský, maďarský a rumunský operátor trhu / energetická burza spoločne s českým operátorom trhu v súčasnosti implementujú riešenie pre prepojenie ich denných trhov s elektrinou (4M Market Coupling - 4M MC projekt) založené na PCR (Price Coupling of Regions) riešení, ktoré je v prevádzke v NWE a SWE regióne od 4. februára 2014.

OKTE, HUPX a OPCOM si vybrali spoločnosť EPEX SPOT na základe nezávislých výberových konaní na národných úrovniach pre poskytnutie prevádzkového servisu prepojenia ich denných trhov s elektrinou.

V projekte 4M MC bude PCR riešenie (PCR Matcher-Broker a EUPHEMIA algoritmus) implementované a prevádzkované spoločnosťou EPEX SPOT v mene OKTE, HUPX a OPCOM. Vyššie uvedení operátori trhu / energetické burzy tiež úzko spolupracujú s OTE a s ďalšími partnermi v 4M MC projekte (národnými prevádzkovateľmi prenosových sústav a regulačnými autoritami) a sú pevne odhodlaní dodať robustné riešenie pre prospech celej komunity trhu s elektrinou a súčasne tak splniť cieľ stanovený Európskou úniou pre cieľový model.

Tlačová správa: 20140430_press release 4MMC_final_sk

     Všetky oznamy